U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

Was het maar een burn-out

Vanmorgen mocht ik afreizen naar het prachtige Friesland. Na twee stevige migrainedagen op bed wilde mijn doorzettingsvermogen vandaag uit de donkere, geluidsarme slaapkamer ontsnappen. En dat kwam goed uit want er stond een bijzonder bezoek op mijn programma. Na al mijn cellen opdracht te hebben gegeven zich te ontspannen stuurde ik mijn bolide, met nog een paar hamerende kabouters achter mijn linkeroog, de A28 op. Waarheen? Dit is het verhaal…

 

Een jaar geleden ontmoette ik een vrouw. Haar pittige ogen en wat schuchtere lach pasten precies bij de rest van haar uitstraling. Wilskracht en onzekerheid gingen hand in hand.

Ze had een dispuut met haar leidinggevende en na een drietal gesprekken, met mij als mediator, leken de gekruiste degens begraven en waren er ogenschijnlijk werkbare afspraken gemaakt. De leidinggevende gaf aan dat de vrouw zeker teveel hooi op haar vork had en zelf geloofde zij dit eigenlijk ook wel: burn-out, overspannen. De oxazepam werd ingezet en haar werkdagen gehalveerd. Was die diagnose maar juist geweest…

Een paar maanden later opende ik mijn mail en daar vond ik een schrijven van bovengenoemde leidinggevende. Nieuwsgierig, ik had in de tussentijd nauwelijks contact met hem gehad, las ik de korte tekst: de vrouw had een MRI scan ondergaan en bleek een kwaadaardige hersentumor te hebben. Mijn vingers trilden, mijn adem stokte in mijn keel… zelf was ik ook overtuigd van het feit dat deze lieve vrouw de lat in haar leven hoog legde, wat waarschijnlijk de oorzaak was van haar klachten. Wat een schok, wat een verdriet in het leven van een jong gezin.

We zijn nu een half jaar verder en zij heeft er een zware operatie, bestralingen en diverse chemokuren op zitten. Nog twee te gaan en haar voorlopige behandeling is klaar. En dan begint het grote afwachten.

De plek waar de tumor zat is nu rustig, hoewel er wel ‘iets’ te zien is op de vorige MRI. Gedachten gaan op zo’n moment vanzelfsprekend met deze jonge moeder op de loop. Hoeveel tijd heb ik nog? Wat vertel ik mijn kinderen? En wat horen de kinderen op school van anderen? Ga ik nog naar die verjaardag waar ik geen zin in heb? En zo niet, ben ik dan egoïstisch? En waarom deed ik dat voordat ik ziek was dan wel?

Duizend-en-één vragen met evenzoveel antwoorden. Maar de gedachten maken je soms gek. Het leven bij de dag, het genieten van hier en nu, is voor dit gezin ineens van levensbelang geworden.

Met haar twee kleine kinderen en haar positieve, toegewijde man bewoont zij een boerderijtje op het Friese platteland. Met uitzicht op de reetjes in de wei hebben we vandaag gesproken over begraafplaatsen, buitenlandse therapieën en het nut van ‘pluk de dag’.

Ook kwamen vriendschappen, krullen in een stijlgladde coupe (op de kale bestraalplek) en het voordeel van ‘achteraf wonen’ uitgebreid aan de orde. Net als de beroemde bucketlist.

Ze heeft er geen. Ze wil maar één ding en dat is het leven blijven leven op haar prachtplek, met haar prachtkinderen en haar prachtliefde. Gewoon met af en toe een gezellige vakantie en misschien een leuke part-time baan. En vooral met alles wat bij kinderen opvoeden hoort. En ze wil de 20 jaar oude traditie in ere houden: met vriendinnen jaarlijks naar Oerol afreizen.

Hulp is er met het snoeien en wieden van de enorme tuin. Een goede bekende van manlief stuurt maandelijks 8 ‘tuinmannen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ op hen af en wil daar geen factuur van sturen.

Hulp komt er binnenkort in lotgenotencontact en sport,om het lijf weer op te peppen.

Hulp genoeg, gelukkig ook van beide Pakes en Beppes ter oppas en vermaak van de kids.

De veerkracht die deze vrouw uitstraalt, met af en toe een duwtje positieve energie in haar rug van manlief is ontroerend.

Ik voelde mij vereerd deze ochtend met je te mogen doorbrengen, lief prachtmens! Dank je wel…


'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media