U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

Potje poetsen
 
Ken jij dat gevoel? Dat je verdriet hebt, je hele lijf huilt, maar de tranen niet willen komen?
 
Ken je het gevoel dat alle cellen van je lichaam schreeuwen om de zoute smaak van verdriet in je mondhoek maar dat je ogen maar niet vochtig willen worden? Janken wil ik!
 
Maar trillend van emotie rest mij dan slechts één ding…een potje poetsen!
 


Zondagmiddag vijf uur en mijn Walibi weekend lijkt ten einde. De achtbaan waar ik in roetsj heeft inmiddels diverse loopings en helixen achter de rug. Ik heb me vastgegespt in een schouderbeugel en me laten meevoeren door kurkentrekkers en boemerangs. De g-krachten waren enorm en nu moet de adrenaline mijn lijf uit. Wandelen? Praten? Huilen? Schrijven?  

Grote emoties en verdriet komen tot uiting in je lijf. Je voelt ze letterlijk door je aderen stromen en ze zoeken een weg naar buiten. Om mee te kunnen veren op het ritme van je bestaan zul je ze moeten loslaten.
 
Maar eerst mogen ze er zijn. Mag je ze voelen en er bij stil staan.
 
Kun jij je bewust zijn van wat je voelt? Is het angst, verdriet of boosheid? Is het jaloezie, afwijzing of…….
 
Voor mij persoonlijk zijn het vandaag verdriet, zorgen en gemis. Over de tumor van mijn ene dochter, het puberleven van mijn andere en het feit dat mijn kerel heeft besloten een half jaar alleen op reis te gaan, vandaag hebben we hem uitgezwaaid. 

En dan blijk ik toch meer op mijn moeder en oma te lijken dan ik ooit had gedacht. Zij namen immer de stofdoek ter hand in zware tijden. Niet om gevoelens weg te stoppen, maar om het lijf te laten werken. 
 
Poetsen is een goede remedie bij heftige emoties. Lap de ramen, smijt met water. Verschoon de bedden, stomp lekker in het kussen. Schrob de vloer en zwier met de stofzuiger langs randen en over kleden. Laat die spieren maar werken, zwabber je kop lekker leeg.
 
Nu maar hopen dat de terug-rol-beveiliging van deze achtbaan met het propere huis stevig is vastgesjord. Oké er is best een enkele traan gevloeid vandaag maar het pittige potje janken wil nog niet zo lukken. Mijn huis is schoon en mijn verhaal geschreven.
 
De komende dagen ga ik mijn verdriet en andere gevoelens beleven, ervaren, voelen. Ik ga ze recht in de ogen kijken en liefdevol omarmen. Ik ga rust nemen om dit Walibi weekend te verwerken. En zodra mijn lichaam aangeeft dat het er klaar voor is stap ik met een blij gemoed veerkrachtig de wereld weer in.
 
Met dank aan mijn poetsmoeder en oma…'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media