U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

Het is de schuld van je schild.

 

Ik ben ziek. Alweer. Binnen drie weken heeft de griep me nu twee keer te pakken. Vatbaar, open. Alle virussen inviteer ik, kennelijk. Maar waarom? Omdat ik mijn schild heb laten zakken. Mijn harnas dat mijn parel maskeert.

 

De mens kent een individuele ontwikkelings-geschiedenis. Ieder mens afzonderlijk en tegelijk zijn er patronen die alle mensen doorlopen. Pedagogen studeren er op af. Spirituelen weten van onze waarheid. Vanaf de geboorte worden onze behoeften bevredigd dan wel afgewezen door onze moeders, leraren, vrienden, onze cultuur en onszelf. Het schild dat de mens hiermee construeert is nodig om onze ziel te beschermen tegen krassen. Tot op een zeker moment de diamant geslepen is, hij in een ring is vervat en het tijd is om zijn unieke glinstering aan de wereld te laten zien.

 

En dan worden we bang. Bang om ons ‘zelf’ te zijn. We zijn zo gewend geraakt aan de bescherming dat we geen kans zien ons maliënkolder uit te trekken. Dat we niet durven. Het lijkt onze angst die ons tegenhoudt. Maar angst en moed gaan prima samen. Je kunt van de hoge duikplank springen terwijl je knieën knikken en je hart in je keel bonkt. Velen doen het: bang zijn en dapper tegelijk. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille.

 

Het is dus niet de angst die je weerhoudt. Die je plannen saboteert. Nee, het is je schild. Je zorgvuldig gecreëerde verdediging tegen pijn. Tegen krassen op je ziel. Krassen die al zijn ontstaan en krassen die je wilt voorkomen. En met de krassen het lijden.

 

Koorts laat mij weten dat mijn pantser mag verdwijnen. Dat mijn schild de schuld is van mijn huidige zorgen. ‘Je hebt een roman geschreven, Evelien, en die parel mag jij aan de wereld laten zien.’

 

Evelien

'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media