U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer lezen? Evelien schreef de roman: 'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

'Het NU' zat?

Een pleidooi voor TOEN en STRAKS.

 

Goeroes zeggen het. Mindfulness zegt het. Yoga zegt het. Leven in het NU geeft rust en vrede. Zelf ben ik het NU inmiddels wel een beetje zat. Jij?

 

 

De stroming die, in ons Westerse denken, het NU tot leven bracht werd aangevoerd door Eckhart Tolles boek: De kracht van het NU. Goed verhaal, stevige boodschap. We waren eraan toe. Ik in ieder geval wel. Mijn leven denderde op dat moment door een woest scheidingslandschap en crashte op een kind met kanker die koos voor een leven bij haar vader.  Mijn NU moest worden ontdekt. Mijn TOEN en mijn STRAKS trouwens ook, maar de leraren die ik tegenkwam liepen in de voorhoede van de mindfulness-beweging in Nederland en dus ging ik mee. Naar het NU. Dé oplossing voor de gebombardeerde puinhoop die mijn moederschap was lag in stilte, in bewust zijn – in het NU dus.

 

Ophemelen van het één duwt het ander in de coulissen.

Door het NU te omarmen sloot ik het TOEN en het STRAKS buiten. Twee entiteiten die tenslotte niet voor niks bestaan. Toch? Want waarom hebben we eigenlijk een geheugen? Om het TOEN te herdenken, te waarderen. En waarom dromen we over later, verlangend naar anders? Om het STRAKS vorm te geven. Zou dat ook zo zijn als het NU zo vreselijke geweldig was, of IS?

 

Waar NU een kwestie van seconden is, verbeeldt TOEN een jeugd vol vallen en opstaan. Een vat vol lessen en gezichten. Een film vol scènes van mislukkingen en verliefdheden, stommiteiten en euforieën, activiteiten en verlummelde uren.

 

Waar NU een kwestie van seconden is, verlangt STRAKS naar vele jaren. Geeft STRAKS een zee aan mogelijkheden. Mag STRAKS nog waarheid worden en huppelen ideeën als koeien op hun eerste weidedag. Vult STRAKS de intentie om te zijn wie je TOEN al wilde worden.

 

NU is kort, TOEN en STRAKS duren een leven. En dus pleit ik voor balans:

koester je TOEN, leef je NU en kijk uit naar je STRAKS.

 

 

 

 

'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media