U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

Geloven of niet?

 

Ik ben als mens geboren. Geen idee waarom.

Jij bent ook als mens geboren en ik schat zo in dat jij ook geen flauw idee hebt waarom je op deze aarde ronddoolt. En waarom je meemaakt wat je meemaakt, sommige dingen bewust gekozen en anderen als onverwachte konijnen uit een hoge hoed.

Hoewel, als je gelooft in één van de vele religies dan denk je wel te weten wat het doel van dit bestaan is, toch?

En dat lijkt mij een heerlijk geruststellende gedachte.

 


Zelf ben ik opgegroeid zonder geloof.

Jaloers was ik, op mijn vriendinnen die naar de kerk gingen op zondag. Getooid in prachtige jurken en op lakschoenen nota bene, dat wilde ik ook.

Jaloers was ik ook op het geloof van een tante die haar jong volwassen dochter verloor bij een nutteloos auto ongeluk. Zij was er, tijdens de druk bezochte begrafenis al, heilig van overtuigd dat Anne nu altijd gelukkig en vrolijk was in de hemel. Ik geloofde vooral dat zij nu niks meer was maar dat haar verloofde, en andere achterblijvers, intens veel verdriet voelden. Dat zij alles wat ze nog wilde nu moest missen; trouwen, kinderen krijgen, lief hebben, leven.  Ik was 18 jaar.

Mijn leven lang ben ik mensen tegen gekomen die diep geloofden. Ik schaar ze, immer nog, onder mijn beste vrienden. En ik bleef jaloers.

Naarmate de tijd vorderde natuurlijk niet meer op de kerkbezoeken na een flinke nacht stappen maar vooral op de leidraad die geloof hen gaf. De rotsvaste overtuiging dat je niet alleen bent en dat er altijd iemand is die raad geeft.

Maar wie is dat eigenlijk die jij hoort als je bidt of mediteert, je afstemt via de spirituele kanalen? Is het misschien je eigen onderbewuste dat antwoord geeft op jouw levensvragen?

 

Inmiddels ben ik 44 en ook ik ontkom niet aan een soort van ‘midlife crisis’. Met een interessant samengesteld gezin bestaande uit 4 mooie kinderen, een spannende kerel, een eigen bedrijf en mijn beide ouders nog fit en fruitig in mijn leven zou ik toch over moeten lopen van tevredenheid en geluk. En begrijp me niet verkeerd, ik ben hartstikke dankbaar.

Maar ook vol vragen:

 

·         Wat kom ik bijdragen aan deze wereld?

·         Waarom ben ik hier eigenlijk?

·         Hoe wil, kan en zal ik ‘de tweede helft’ inrichten?

Op zoek naar antwoorden ben ik me gaan verdiepen in diverse stromingen zoals:

Boeddhisme, Holisme en Taoïsme. Aangezien de Blokkers en Xenossen vol staan met biddende beeldjes en het internet over stroomt van de mindfull-filosofische spreuken, moest dat toch uitkomst bieden. En dat doet het ook… bij vlagen.

Niet één geloof wijst mij de weg naar de antwoorden, daarvoor ben ik misschien te kritisch-wetenschappelijk van aard. In vele overtuigingen zitten kernen die mij aanspreken. Een Boeddha wil ik niet worden, maar delen kunnen mijn leven veraangenamen. Een Taoïst zal ik nooit worden, de natuur is prachtig maar ligt mij niet na genoeg aan het hart. Een Holist komt heel dichtbij, maar wat ik vooral wil zijn is: mezelf.

Als ik eerlijk ben dan weet ik dat niet al mijn vragen zullen worden beantwoord in dit leven. En of er na de dood nog een leven of een ander bestaan is om te zijn? Ook het vol vertrouwen ‘niet weten’ is een kwaliteit van het mens-zijn. Een uitdaging naast alle anderen.   

 

'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media