U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

Moederschap op de proef

Zinnen die een scheiding inluiden zijn talrijk. De mijne werd uitgesproken tijdens een lang lenteweekend in een Belgische stad; er bestaat geen goed moment. Na zijn zin - ‘Evelien, ik wil niet meer verder met je.’ - verdwenen ongecompliceerd, spontaan en impulsief voorgoed uit mijn leven. Van alle besluiten doordacht ik de consequenties. Ik ging weer roken ook.

 

moederschapmoederschap

Het is al zeventien jaar geleden en er zijn herinneringen vervaagd. Sommige gekke beelden zijn nog helder. Zo zie ik mezelf daar zitten, de volgende ochtend, met een croissant in de ontbijtzaal van het luxe hotel. Dit ga ik nooit meer meemaken, dacht ik. Nooit kan ik me dit meer veroorloven. Op de terugweg stopten we bij een V&D waar ik voor de kinderen allemaal nieuwe kleren kocht. En voor mezelf een merkzonnebril. Hij liet me.

 

De pijn van het scheiden is weg, de emoties grotendeels vervlogen. Littekens hebben open wonden vervangen, inzichten en beelden smelten nu samen. Misschien zijn niet alle details van mijn verhalen waar, de lessen die eruit voortvloeien des te meer. Herinneringen zijn gekke dingen; persoonlijker krijg je het bijna niet. Zet twee mensen in dezelfde situatie en ze vertellen er later een heel ander verhaal over. Zo ook in mijn geval.

 

Onze scheiding zelf verliep vlot, daarna werd het per jaar steeds ingewikkelder. Tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen merkbaar, is de schade voelbaar. Mijn moederschap werd ernstig op de proef gesteld en daarover zal ik de komende tijd bloggen voor Nieuwe Stap, het online magazine met álles over scheiden en gescheiden zijn.

 

Ik ben Evelien: moeder, stiefmoeder, zus, dochter, ex-vrouw en schrijver. Gelukkig ben ik ook minnares en vriendin. De romantische liefde heeft mij weer gevonden en ik mocht nog in veel prachtige hotels ontbijten sindsdien.

 

'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media