U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 

… en toen kreeg ze kanker

 

Ze was elf jaar en ziek.

De wereld draaide en ik stond stil. Alsof ik net uit de Python kwam. Ik wist dat ik met twee benen op de grond stond maar de wereld draaide rondjes. Val ik nú? Of lukt het nog even? Waar zoek ik steun?

 

Een hersenoperatie, MRI-scans, echo’s, bloedtransfusies, chemotherapie. Ze vlogen als planeten met een noodvaart om me heen. Ze scheerden langs en ik zag ze in de verte verdwijnen in een oneindig zwart gat. Zo ook mijn dochter. Haar band met papa verstevigde, ze woonde bij hem.  Ik gunde haar alles maar voelde me zo afgewezen;  ik zorgde maar vier van de veertien dagen voor haar.

Ík wilde alle dagen aan haar bed zitten. Ík wilde haar de laatste zoen geven voordat ze insliep voor haar zes uur durende hersenoperatie. Ík wilde mee in de MRI ruimte om haar hand vast te houden en niet in de wachtkamer blijven om een uur later een dood vogeltje op mijn schoot te krijgen. Ík wilde na elke van de vijfenveertig chemo’s haar kots opruimen. Ík wilde alle avonden haar lievelingssoep koken. Ik, ik, ik…

 

Was ik egocentrisch? Ja. Was ik te veel moeder? Ja. Was ik ervan overtuigd dat ik alles beter kon dan welk ander mens op deze aarde dan ook? Ja. Inclusief haar vader? Ja. Was ik jaloers? Stikjaloers.

 

En toen leerde ik de kunst van het kijken.

In mijn ‘vrije’ tijd schreef ik, wandelde ik en leerde ik ‘The Work’ van Byron Katie kennen. Deze praktische tool  gaf mij zicht op mijn gedachten. Het zijn vier simpele vragen die je kunt stellen aan elke gedachte die je denkt. En wat er dan gebeurt?

Je ziet een andere werkelijkheid. Je aanschouwt je overtuigingen. Je identificeert welke zaken in deze wereld van jou zijn en welke niet. Je ervaart ruimte. Je tuurt in het zwarte gat en weet: er zijn meer perspectieven dan de mijne. Je ogen gaan open voor gedachten die géén oorlog voeren in je hoofd. Het helpt!

En nu? Nu giebel ik samen met mijn grote kanjer door de Ikea. Op zoek naar een geschikte braadpan voor haar studentenkamer.

Gedachten zullen er altijd zijn, ze krijgen mij niet meer klein.

'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media