U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 


In alle vroegte word ik gewekt door een pauw die zijn longen staat leeg te schreeuwen. Jammer genoeg kan ik hem niet zien. De gezette wekker heb ik dus niet nodig. Om 9 uur, schappelijke tijd, start mijn workshop genaamd ‘the sunlit path’. Volgens de omschrijving is het een uitleg van de yoga die Sri Aurobindo en the Mother, de spirituele oprichters van Auroville, predik(t)en. Hun visionaire denkbeelden zijn verwoord in diverse boeken en de yoga die zij voorstaan is een integrale. Snap je het nog? Pay attention, it gets worse…


Veel te vroeg, één van mijn kernkwaliteiten, arriveer ik bij de locatie. Het is een gigantisch, wit betonnen gebouw waar de architect vast en zeker heel trots op is. Laten we het modern noemen. Ik heb het persoonlijk niet zo op dit soort kolossen die wat mij betreft misstaan in deze jungle-achtige omgeving. Veel gebouwen hebben hier trouwens die rechthoekige, harde uitstraling. Voor de deur prijkt, omgeven door water, een levensgroot standbeeld van de goeroe Sri Aurobindo met een mandje rode lotusbloemen aan zijn voeten. Zoals te doen gebruikelijk in dit dorp ontbreekt ook hier elke zichtbare verwijzing naar de exacte locatie. Wanneer er schoorvoetend wat mensen binnen druppelen spreken we elkaar aan. Iedereen komt voor de workshop dus we zullen wel op de juiste plek zijn. Dat weet je hier echt maar nooit.

De workshop is een optimale mix van informatie en oefeningen. Nadat ik wat gewend ben aan het Engels met Indiase tongval van Ashas, de trainer, probeer ik het verhaal te begrijpen. Integral Yoga is Union. The conscious evolution of being. Integral yoga is letting the divine in to your life. It is intense concentration, whatever you concentrate on….you can be! Supreme reality is beyond space and time and that is where the divine comes from. By study, self observation and balancing physical, emotional and mental tension with relaxation we can invite the divine in ourselves and manifest our aspirations within daily life. Snap je het nu nog?

Toegegeven, en dat doen ze zelf ook, dit is een concept. Dit is een label. Dit zijn woorden. Door het openstellen voor de ervaring zelf en de energie die hiermee gepaard gaat is hét mogelijk…. nou, is eigenlijk zo’n beetje alles mogelijk.

Mijn maag knort. Tijd voor een aardse lunch, wel veganistisch want daar zijn ze hier verzot op. Een bonenburger met salade en brood wordt het vandaag. Het is trouwens really delicious te noemen wat ze hier maken. En dat in een beperkte ruimte, die veel weg heeft van een piepkleine jeugdherbergkeuken, en met zeer beperkte middelen.  

In dit oord kruipen bekenden bij elkaar aan tafel during lunch om over spiritueel,- en werelds leven te filosoferen. Zo ook ik, met mijn ‘guest-house family’. Deze bestaat vandaag uit een Indiër, twee Amerikanen en myself. Van het gesprek dat volgt, gedurende 3 interessante uren, zal ik je de details besparen. Goed en wel mag ik deze weken verblijven in een smeltkroes met een enorme diversiteit aan meningen en verhalen. Kennis en oordelen. Over één ding zijn we het allemaal eens: woorden, interpretatie en soms weerstand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat ieder zijn individuele (culturele) concepten bij zich draagt. En omdat dé waarheid niet bestaat.  

wordt vervolgd...

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media