U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 


Een ronde gouden tempel, mensen in witte kleding, serene rust en een bloemenzee waar de keukenhof haar vingers bij zou aflikken… nieuwsgierig als ik ben, en kind van deze tijd, google ik er lustig op los om één en ander te verifiëren; bestaat dit bouwwerk en zo ja, waar bevindt het zich en hoe komt het dat ik dit ineens droom? Op geen van mijn vragen kreeg ik die avond antwoord.

De volgende dag echter liep ik nietsvermoedend door de Jumbo en besloot een tijdschrift te kopen voor bij de koffie, soms is het parttime huisvrouwenbestaan best een voorrecht. Eenmaal thuis op de bank met een dampende cappuccino sloeg ik nietsvermoedend de Happinez open en wat schetste mijn verbazing: een foto van een ronde gouden tempel compleet met het verhaal van mensen in witte kledij, absolute stilte in de tempel en een tuin vol geurende bloemen, we schrijven Auroville India.

Mijn bewustzijn kent deze plek niet, noch kan ik mij herinneren dat iemand mij er ooit over heeft verteld. Ik heb niets met India, behalve dat ik weet waar het ligt omdat ik heb opgelet in de topografieles. Wel moet ik toegeven dat ik reeds wat kleine stapjes had gezet op het zogenoemde ‘spirituele’ pad. De zweverige zweem die dit pad als een mist bedekt is voor mij nog lang niet opgetrokken. Ik lees, studeer en ‘yoga’ en dat bevalt mij uitstekend. Ik denk en praat, ‘reiki’ en wandel maar verlies de aarde en haar werkelijkheid geen moment uit het oog. Maar hoe dit dorp dan zo in mijn droom opduikt…..?

Nog 28 dagen en dan landt mijn vliegtuig aan de golf van Bengalen, op het grondgebied van India. Het op één na dichtstbevolkte land van de wereld. (China staat nog op 1) Ik ga er heen. Ik ga letterlijk mijn droom tot werkelijkheid maken. Het dorp Auroville heeft een hele speciale bestemming, is opgericht in 1968 en staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

"Auroville is meant to be a universal town where men and women of all countries are able to live in peace and progressive harmony, above all creeds, all politics and all nationalities. The purpose of Auroville is to realize human unity."

Over 28 dagen slaap ik voor het eerst onder een klamboe, hopende dat de schorpioenen lekker buiten blijven. Over 28 dagen begint mijn avontuur met een bestemming, met zin en bezieling. Ik zie ook beren in de vorm van slangen, eenzaamheid en buikgriep. De reis lijkt mij een hele opgave, vliegen is verre van mijn hobby.  Om nog maar niet te spreken over het gemis van ‘mijn meiden’ want  zoals alles in mijn leven voelt ook dit dubbel. Aan de ene kant is het een heel groot cadeau voor mezelf.  Aan de andere kant kloppen egoïstische gedachten regelmatig op mijn deur; ik laat mijn gezin in Nederland achter om 6 weken alleen te bivakkeren aan de andere kant van de wereld. En in deze tegenstrijdigheid, deze mix van emoties geniet ik enorm van de voorbereidingen.

De eerste hobbels zijn reeds genomen, de eerste angsten overwonnen. Keuzes over wanneer, hoe lang en waar te logeren waren best een hele klus en ik heb ze zelf gemaakt. De inentingen zijn reeds geprikt en met een flinke dosis reiki was het best te doen. (ik ben zo’n watje met naalden)

Morgen reis ik af naar Den Haag om mijn visum te regelen. En te proberen sandalen te scoren in dit winterse Hollandse regenseizoen.

Licht ambigu klopt mijn hart, nog 28 nachtjes slapen…

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media