U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Bestel

de

roman 

 'Ik vind papa veel liever dan jou'

"Prettige schrijfstijl, boek om in één adem uit te lezen."

 

"Alle gescheiden ouders; lees en ontvang inzicht."

 

"Zelden tot nooit zo'n heerlijke pen gelezen."

 Vannacht hebben mijn darmen voor het eerst van zich laten horen. Een hele prestatie, al 3 weken in dit land en nog niet aan de race geweest… 


Ontbijt: cracker met jam en thee. Verwachte lunch en diner: cracker met jam en thee en witte rijst met thee dus. Ik kijk het een paar uurtjes aan en besluit dan dat ik toch maar even naar buiten ga. Er moet geld gestort op mijn aurocard, een soort chipknip voor gasten, en dat is niet ver hiervandaan. Deze bankservice bevindt zich in Town Hall en daar hebben ze Westerse wc’s met toiletpapier, weet ik toevallig. Oh nee, dat is geen toeval want aangezien ik altijd overal moet plassen ben ik van dit soort dingen hier volledig  op de hoogte. 

De rij bij Financial Services is lang maar ze zijn hier snel en efficiënt, een uitzondering. Met een kwartiertje sta ik weer buiten. Mijn buik voelt stabiel dus ik besluit nog een paar boodschapjes te doen. Dom! Na 200 meter pruttelt mijn scooter een raar geluid, gaan er rode lampjes branden op het dashboard, wat overigens een bijzonderheid is omdat verder alle metertjes ‘out of order’ zijn en zegt hij even later: “Doe het maar lekker zelf”. KUT! Dat kan ik vandaag niet hebben. Wie weet hoe lang het duurt voordat dit verholpen is en belangrijker nog; hoe mijn buik het houdt… 

Ik bel scootermannetje en hij verzekert mij dat hij er met een half uur zal zijn. Al snel leg ik me neer bij deze mededeling want er zit niks anders op. Ik zijg neer op een bankje in de schaduw. Gelukkig heb ik water bij me maar ik wil niet teveel drinken. Dan moet ik namelijk plassen en als je moet plassen ontspannen je sluitspieren en …. Ik zal je de verdere details besparen. Dat is een uurtje ofzo niet de bedoeling. Scootermannetje heeft vandaag een aanval van ‘Western time’ en dus krijg ik een beetje hoop. (In Indian time zou het halve uur zeker een halve dag duren) Die hoop is echter van korte duur. Ook hij krijgt het geval niet aan de praat en we moeten naar zijn werkplaats 2 dorpen verderop.  

Picture this: ik zit op de scooter, hij rijdt schuin achter mij op zijn motor en met zijn voet duwt hij me vooruit. Geconcentreerd op de weg slechts 2 meter voor me ontwaar ik rulle zandpaden, smalle bosweggetjes, heuvels, diepe kuilen, puntige stenen en verkeersdrempels. Ja, je leest het goed. Plots zie ik een stukje asfalt waar ze zowaar een drempel in hebben gelegd waar ik nu dus met een noodvaart overheen stuiter. Levensgevaarlijk maar hier de enige optie en dus de normaalste zaak.  

Aangekomen op de plaats van bestemming, een hutje met erf dat de naam werkplaats niet mag dragen, gaat hij met schroevendraaiers, inbussleutels en slangetjes aan de slag. Hij zuigt de benzine uit de tank want daar schijnt het probleem zich te bevinden. Dit kan niet goed gaan natuurlijk en jawel, proestend spuugt hij het goedje op het zand. Een grote slok verlaat zijn lippen. Een minuut later vindt hij een olierijke doek op de grond en veegt zijn mond ermee af. Toegegeven, garages zijn smerige plaatsen maar dit slaat echt alles.  

Geduldig adem ik in en uit. Mijn buik vriendelijk verzoekend zich gedeisd te houden. En ik ben mijn darmen eeuwig dankbaar dat ze naar me wilden luisteren vandaag. Want ik was in deze gore bende vast niet naar de wc gegaan, of een gat in de grond dat erop wil lijken. Twee uur later zoek ik mijn weg terug naar huis. Laat die boodschappen maar zitten…

wordt vervolgd...'Ik vind papa veel liever dan jou'

 

 'Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding.

En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek.

Aanbevolen!' 

André Rouvoet, ambassadeur scheiden zonder schade

Download de gratis roman-amuse hier en ik houd je op de hoogte.

Deze gegevens worden alleen gebruikt om jou te bereiken. Ze worden nooit aan derden gegeven.

Fields marked with * are required.

Share on Social Media